Corn ribs & courgette-kaaskoekjes met geklopte feta
45 min bereidingstijd
20-25 minuten in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking; voeg geen vocht toe! Laat de puree 10 minuten van het vuur afkoelen.
- Snijd intussen de maïskolven met een scherp koksmes in kwarten. Meng 2 eetlepels olijfolie met het paprika- en knoflookpoeder en zout naar smaak. Wrijf de maïsribbetjes in met de specerijenolie en leg ze op de bakplaat. Laat 15 minuten marineren.
- Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de aardappelpuree met de citroenrasp, de kaas en de kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rooster de maïsribbetjes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten mooi bruin en gaar; houd voor voorgekookte maïs 15-20 minuten aan.
- Vorm met vochtige handen koekjes van het courgette-pureemengsel. Verhit in een koekenpan steeds wat olijfolie. Bak de koekjes in porties in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
- Klop intussen in de hakmolen de feta met 3-4 eetlepels water zacht en romig. Verwarm op laag vuur in een steelpan de honing met de chilivlokken.
- Leg de courgettekoekjes op een schaal. Leg ook de corn ribs op een schaal. Schep de geklopte feta in een schaaltje en schenk er de warme chili-honing over. Serveer direct.
- Corn ribs zijn het vegetarische antwoord op spareribs. Die passen trouwens ook perfect bij de fluwelige courgettekoekjes met kruiden en citroen. Lekker met luchtig geklopte feta en hot honey: warme honing met chilivlokken.
- Tip: Zowel voorgekookte als rauwe maïskolven zijn geschikt voor corn ribs. Met ongekookte maïs krijg je echter de mooiste ribs omdat deze een beetje omkrullen tijdens het roosteren.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 815 kcal
- 54 g vet waarvan 20 g verzadigd
- 57 g koolhydraten
- 22 g eiwit
- 8 g vezels
- 3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen